Home » ODIN ’59, tegenstander Zaterdag2

ODIN ’59, tegenstander Zaterdag2

LogoOdin59Voetbalvereniging ODIN ‘59 (Ons Doel Is Nuttig) werd opgericht in 1959. Tijdens de oprichtingsvergadering werd gekozen voor Heemskerkse Sportvereniging ‘ODIN’ maar daar werd later op last van de KNVB het jaartal ‘59 aan toegevoegd.

De wens om de voetbalwedstrijden op zaterdag te spelen was vanwege de continudienst bij Hoogovens. Daardoor was er doordeweeks weinig tijd voor het gezin. Was men dan eens vrij op zondag dan ging men liever met het gezin naar het strand dan naar het voetbalveld. Dat men op zaterdag wilde voetballen had niets met een geloofsovertuiging te maken, een misvatting die heel lang heeft bestaan.

ODIN ’59 is één van de grootste zaterdagclubs in de regio en heeft zo’n 800 leden verdeelt over iets van 50 elftallen (jeugd en senioren). Het eerste team van ODIN ‘59 speelt dit seizoen in de vierde divisie van het amateurvoetbal.

De thuishaven van ODIN ’59 is sportpark Assumburg waar men beschikt over 4 voetbalvelden, waarvan het hoofdveld en ‘veld 3’ kunstgrasvelden zijn. Het sportpark ligt in de nabijheid van Slot Assumburg, een kasteel in het oosten van Heemskerk wat waarschijnlijk uit de 13e eeuw dateert.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |