Home » Stukje geschiedenis SVA tegenstander ZAT 2

Stukje geschiedenis SVA tegenstander ZAT 2

De komende tegenstander van Zaterdag2, SVA uit Assendelft, is een redelijk onbekende tegenstander voor de mannen van Ron Weinbrecher. Alle reden om eens te kijken naar een klein stukje geschiedenis van deze in 1932 opgerichte vereniging. En hoewel iets meer dan 30 jaar eerder dan Flamingo’s opgericht, zijn er opvallende overeenkomsten.

Een paar Assendelvers, werkzaam bij de chocoladefabriek in Westzaan, trapten tijdens de schaft wel eens een balletje, waardoor het idee ontstond een voetbalclub op te richten. Aan de vereniging gaf men de naam Velocitas, blauwe broek en witte wollen truien (Waar hebben we dat meer gezien?). De naam werd al spoedig veranderd in R.K. S.V.A. omdat er al een vereniging met die naam bestond. SVA is dus een voortzetting van de vereniging Velocitas aan wie een zeer kort leven beschoren was.

In Assendelf was er voor de Zuid de neutrale vereniging Assendelf maar voor de Noord wat voor het merendeel rooms-katholiek was, was er niets. SVA is een niet weg te denken pion geweest voor dat deel van de Assendelver bevolking wier basisprincipes in het katholieke geloof lagen. Later is SVA een meer open vereniging geworden. Ook dit lijkt op de geschiedenis van Flamingo’s. In Alkmaar West had je RK AFC ’34 en toen in de jaren 60 de wijk Overdie ontstond, bleek ook daar behoefte aan een katholieke voetbalvereniging.

Afgelopen seizoen telde SVA 8 seniorenteams, 25 jeugdelftallen en 5 ‘meidenelftallen’ en is bovendien 2-sterrenpartner van AZ. Hierin zie ik weinig overeenkomsten met Flamingo’s of het moet zijn dat AZ ook heel wat jaren gast op ons complex ‘t Lood was, en daar menig jeugdwedstrijd speelde.

Hoe het er zaterdagmiddag sportief aan toe zal gaan, moet nog blijken. De aanvang is 11:00 uur.

SVA

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |